PULLED PORK

De barbecue-hit van 2014!

Traag gegaard varkensvlees

Pulled pork staat voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees, het gaat doorgaans om de nek en/of de schouder van het varken. Over het algemeen gebruiken we hiervoor procureur en de gehele schouder. Pulled Pork is afkomstig uit North Carolina USA, waar men spreekt van ‘Boston Butt’. De naam is voor ons Nederlanders wat verwarrend, aangezien het vlees niet afkomstig is van de achterkant van het varken. ‘Butt’ staat in dit geval voor het vat (een butt) waar het vlees voorheen in bewaard werd. Boston staat bovendien niet voor de geografische regio, maar voor de snijtechniek om het vlees te bereiden.

Uit elkaar getrokken vlees

Pulled Pork is een stuk varkensvlees dat wordt gemarineerd met een droge rub van specerijen zout en bruine suiker om het vervolgens Low and Slow te garen en eventueel te roken. Dit kan bijvoorbeeld in een oven, steamer, slowcooker, barbecue en rookkast. Daarna laat het vlees zich gemakkelijk uit elkaar trekken, iets waar de naam vandaag komt. Pulled Pork is wat dat betreft niets anders dan uit elkaar getrokken varkensvlees. Het vlees lijkt een beetje op het bekende draadjesvlees in Nederland. In dit geval gaat het echter om varkensvlees met een rijke en zoete smaak, dankzij de marinade die door de langzame bereiding goed diep in het vlees is doorgedrongen.

Pulled pork en andere benaming

Pulled Pork hebben we door de jaren heen op een aantal verschillende manieren leren kennen. We spreken na enkele jaren in Nederland bijvoorbeeld wel eens van ‘poelie poelie pork’, of ‘getrokken varken’ . Toch is Pulled Pork een specifiek type vlees, dat het onder andere op een gesloten BBQ goed doet en een voordelige keuze vormt. Nu we Pulled Pork sinds een anderhalf jaar tegenkomen in zowel de groothandels, supermarkten, restaurants en fastfood bedrijven, op festivals niet meer weg te denken is, weten meer mensen waar het om gaat en hoe ze dit goed kunnen bereiden binnen de maaltijd of op de barbecue.  LET WEL OP dat er groot verschil in kwaliteit, smaak en texture zit van wat je bij de supermarkten en fastfood ketens kunt kopen vergeleken met of het ambachtelijk bereid is. Een wereld van verschil. Wel eens een heerlijk op ambachtelijke wijze Low and Slow smoked broodje Pulled Pork geprobeerd waarbij je bijna je fingers er bij op eet. 

BON APETITE !

KORENAAR PULLED PORK HAWAIIAN STYLE WITH PASSION

Sinaasappel Cardemon rub gemarineerde pulled procureur, Caleslaw, Flexi-Passion BBQ saus op een prachtig gevlochten Brioche broodje van Carl Siegert.

More
coming soon

Copyright flexi-cook.com | Realisatie door Skytz websites

Appen met ons? Klik hieronder om te beginnen+316 xxx xxx xx img 1